Wie is Clara

Clara is een online rechtswinkel voor vrouwen. Clara neemt gebruikers op een vriendelijke manier bij de hand, luistert naar de problemen waar zij tegenaan lopen en geeft gratis advies op maat. Persoonlijk, toegankelijk en professioneel. Clara biedt juridische hulp bij onderwerpen die te maken hebben met werk, financiën, onderwijs, zorg, Amsterdamse regelingen, familie, overheid en verblijf.

Wat is Clara

VraagClara is een initiatief van Bureau Clara Wichmann, en onderdeel van de Alliantie Samen Werkt Het!

VraagClara is een online rechtswinkel dat hulp biedt bij het beantwoorden van juridische vragen van vrouwen. Het doel van Clara is het toegankelijk maken van wet en regelgeving. Door de vragen te doorlopen ontvangt u advies op maat dat op een begrijpelijk wijze is opgeschreven. Aan de hand voor een eenvoudige vragenlijst worden de gebruikers van de app op persoonlijke en toegankelijke wijze geholpen. En hulp is er altijd: kan Clara niet voldoende voor de gebruiker betekenen, dan staat initiatiefnemer Bureau Clara Wichmann klaar om mee te denken over eventuele vervolgstappen of adviezen. Wie zitten er achter VraagClara?

Aanvullend persoonlijk advies

Heeft Clara niet al je vragen weten te beantwoorden? Neem dan vooral contact op met een van onze juridische adviseurs voor persoonlijk advies. Je kan ons gratis bereiken op telefoonnummer 0800-3333322. Wij zijn bereikbaar op dinsdag van 09:00 – 12:00 en op woensdag van 14:00 – 18:00.

De juiste advocaat

Is er meer tijd nodig om uw vraag te beantwoorden of heb je een advocaat nodig voor een rechtszaak? Dan kan onze juridisch adviseur een terugbelafspraak maken of doorverwijzen naar de juiste instantie. Bureau Clara Wichmann beschikt over een database van advocaten met verstand van vrouwenzaken en kunnen je naar een goede advocaat doorverwijzen die je verder kan helpen met je juridische vraag. Wij zijn bereikbaar op dinsdag van 09:00 – 12:00 en op woensdag van 14:00 – 18:00 op telefoonnummer 0800-3333322.

Strategische rechtszaken

Denk je dat jouw zaak voor meerdere vrouwen van belang is? Samen met je juridisch hulpverlener of advocaat bekijkt Bureau Clara Wichman of haar ondersteuning tot de mogelijkheden behoort.

Bureau Clara Wichmann ondersteunt strategische rechtszaken. Dit zijn rechtszaken die het individuele belang overstijgen en die de rechtspositie van vrouwen kunnen verbeteren. Bureau Clara Wichmann biedt hiervoor financiële garantstelling en strategisch juridische ondersteuning.

 

Bureau Clara Wichmann

VraagClara is een initiatief van Bureau Clara Wichmann. Bureau Clara Wichmann helpt vrouwen met juridische problemen en streeft al meer dan dertig jaar naar een betere maatschappelijke en juridische positie van vrouwen in Nederland.

Bureau Clara Wichmann ondersteunt sinds 1983 honderden strategische rechtszaken. Dit zijn rechtszaken die voor meer vrouwen in Nederland van belang zijn en waar de uitspraak tot nieuw recht kan leiden. Een gewonnen zaak is belangrijk voor bijna alle vrouwen in Nederland. Bureau Clara Wichmann blijft, als het moet, doorprocederen tot alle rechtsmiddelen zijn uitgeput. Naast het voeren van rechtszaken doet Bureau Clara Wichmann juridisch onderzoek, draagt het bij aan het maatschappelijk debat en maakt het vrouwen bewust van hun rechten. Wil je meer weten over Bureau Clara Wichmann? Kijk op de website.